DEZE BLOEMEN GEVEN DE TUIN EEN KLEURBOOST IN DE HERFST

Bloemen bloeien normaliter in de lente en zomer en verliezen hun prachtige kleuren als de herfst nadert. Nu heeft dat ook wel wat, die mooie herfsttinten. Maar nog een beetje kleur in de tuin na de zomer is ook niet verkeerd. Met deze bloemen kun je ook in de herfst genieten van een extra kleurboost.

Kattensnor
Een eenjarige bloeier waar je wel een lang seizoen van kunt genieten is de kattensnor. De bijzondere bloemen groeien in de zomer en herfst en hebben prachtige kleuren.

Cyclaam
De cyclaam is een topper om in de tuin te hebben als je in de herfst wilt genieten van bloemen. Zijn kleur laat de cyclaam namelijk pas zien in het najaar en ze bloeit zelfs tot in de winter.

Herfstanemoon
Het zit ‘m al in de naam. De anemoon groeit en bloeit in de herfst. Van sommige soorten kun je zelfs genieten tot in de winter. Verkrijgbaar in tig verschillende kleuren, dus je kunt helemaal los gaan en er een waar kleurenspektakel van maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Tips voor het behouden van de tuintafel

De tuintafel is een essentieel onderdeel van veel tuinen, maar het kan ook een bron van zorg zijn om ervoor…

Verzorging van de Portugese Laurier haag

De bladeren van de Portugese Laurier haag zijn over het algemeen kleiner dan andere soorten laurierkers. De jonge stengels van…

HOERA, ONKRUID! (ZO ERG IS HET NAMELIJK NIET)

Inzicht in de tuin Er bestaan zeker zo’n honderd onkruidsoorten in de Nederlandse tuinen, waarvan de beruchtste en meest hardnekkige…