Verzorging van de Portugese Laurier haag

De bladeren van de Portugese Laurier haag zijn over het algemeen kleiner dan andere soorten laurierkers. De jonge stengels van de Portugese Laurier haag zijn een mooi contrast met de donkergroene bladeren. In juni produceert deze haag kleine en geurige bloemen. De bloemen die meestal in bessen veranderen, trekken vogels, bijen en vlinders aan wat zorgt voor een mooi gezicht!

De verzorging

Een jonge Portugese Laurier haag heeft weinig water nodig. Afhankelijk van de periode wanneer je deze haag geplant hebt. Als je de plant aan het einde van de herfst hebt geplant moet je de plant wat meer water geven, doordat de vriesperiode begint. Wanneer een Portugese Laurier haag is gevestigd, hoeft deze alleen in de droge periode water hebben.

Ook kan je een laagje organische mulch toevoegen. 12 tot 17 cm organische mulch is voldoende om de wortels van de Portugese Laurier haag te beschermen. Mulch zorgt ervoor dat het vochtig blijft en het de plant beschermt tegen beschadiging. Ook zorgt het ervoor dat onkruid wegblijft. Houtsnippers, geknipte bladeren of schors is de meest voorkomende vorm van mulch.

Snoeien

De Portugese Laurier haag moet wel zo af en toe gesnoeid worden. Het is belangrijk om zieke en dode takken weg te snoeien. Door ze minstens één keer per jaar te snoeien houdt je de Portugese Laurier haag bij. Je kan ze bijna helemaal terugsnoeien tot grondniveau. Dit zorgt ervoor dat de Portugese Laurier haag gaat verjongen.

Bemesten

De Portugese Laurier haag heeft in principe maar eens per jaar extra voeding nodig. In dit geval is het verstandig om handvol korrelige meststoffen aan te brengen onder elke struik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Hoe kies je de perfecte composiet schutting bij Schutting.nl?

Composiet schuttingen bieden een duurzame en stijlvolle oplossing voor het omheinen van je tuin. Bij Schutting.nl vind je een ruim…

Ontwerpen met Postmus: Uw tuinontwerp van visie tot realisatie

Ontwerpen met Postmus heeft een uitgebreid portfolio van 3D tuinontwerpen die zijn ontwikkeld door hun team van professionele tuinontwerpers. Deze…

Creëer een lenteparadijs: hyacinten en alliums in uw tuin

Wilt u uw tuin dit voorjaar een broodnodige make-over geven? Een van de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om dit…

Tips voor het behouden van de tuintafel

De tuintafel is een essentieel onderdeel van veel tuinen, maar het kan ook een bron van zorg zijn om ervoor…